DOLAR 32,5830 0.32%
EURO 34,7383 -0.19%
ALTIN 2.523,581,59
BITCOIN 1965752-1,64%
Uşak
17°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Tüm olumsuzluklara rağmen depremzede öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okundu
  • EGEM TV
  • Gündem
  • Eğitim
  • Tüm olumsuzluklara rağmen depremzede öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okundu

Tüm olumsuzluklara rağmen depremzede öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okundu

ABONE OL
Şubat 21, 2023 09:27
Tüm olumsuzluklara rağmen depremzede öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Afyonkarahisar’da ikinci döneminin ilk ders zilinin çalmasıyla 634 depremzede öğrenci de ders başı yaparken, miniklerin heyecanları ise gözlerinden okundu.


6 Şubat ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından 10 ilde yaşanan yıkım sonrası çok sayıda aile yurt genelindeki farklı illere tahliye edildi. Afyonkarahisar’a gelen depremzede aileler ise KYK’ya aile yurtlar başta olmak üzere apart ve otellere yerleştirildi. Depremzede ailelerin ilk ve orta öğretim seviyesindeki 634 çocuğu ise akranları gibi bugün çalan ikinci döneminin ilk ders zilinin ardından sınıfları doldurdu. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 1, 2, 3 ve 4’ncü sınıf çocuklar için oluşturulan sınıflarda minikler ilk derslerine girdi.
Evleri ve okulları depremden dolayı zarar gördüğü için başka bir kente gelen ve bu yüzden de başka bir okulda ikinci döneme başlayan miniklerin heyecanları ise yüzlerinden okundu.

Minikler sınıflarına ve derslerine kavuştukları için mutlu
Bu sene 4’ncü sınıfta eğitim alacak olan Kemal Fırat ise bu depremzede öğrencilerden biri. Fırat, deprem dolayısı ile Osmaniye’den geldiğini ifade ederek, “4’üncü sınıfa gidiyorum. Okuluma ne oldu bilmiyorum ama evimiz bayağı kötüydü, buraya geldik. Heyecanlıyım, derslerimi özledim” dedi.
Emir Altıntaş ise öğrenci ise çok heyecanlı olduğunu kaydederek, yeni döneme hazır olduğunu dile getirdi.
Nehir Yıldız isimli minik ise Hatay’dan geldiğini belirterek, derslerini özellikle de matematik dersini çok sevdiğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com