DOLAR 32,5453 0.19%
EURO 34,8430 0.09%
ALTIN 2.490,660,27
BITCOIN 20646173,25%
Uşak
17°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğrencilere altın niteliğinde tavsiye

Öğrencilere altın niteliğinde tavsiye

ABONE OL
Ocak 20, 2023 09:31
Öğrencilere altın niteliğinde tavsiye
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, lise öğrencilerine altın niteliğinde bir öğüt vererek, “Bir işin çıraklığını yapmadan ustalığını yapamazsınız” dedi.

Afyonkarahisar Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İş-Kur Afyonkarahisar Karakaya ile Kariyer Günleri’nde bir araya geldiler. Karakaya, meslek liselerinin önemine değindi.


Karakaya, Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10-11 sınıf öğrencileri ile bir araya gelerek onlara meslek seçimi ve meslek liselerinin önemini anlattı. Karakaya meslek liselerinin önemli olduğunu belirterek, burada mezun olan öğrencilerin mühendis olacağının altını çizdi. Karakaya, “Doksanlı yıllarda ben sizin gibi lise öğrencisiydim. Zaman çabuk geçiyor. Bu sebeple zamanımızı mutlaka iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ortalama hepiniz 11. sınıf öğrencisisiniz. Önünüzde 1 yıl var. Sizleri önemsediğimiz için buradayız. Sizin başarılı olmanız, daha iyi yerlere gelmeniz, bunun için buradayız. 15 yaşını bitirip, 16 yaşından gün aldığınız zaman İş-Kur’a kaydınızı olabiliyorsunuz. Meslek seçme aşamasında yine sizlere yardımcı olabiliriz. Meslek lisesinde okuyorsunuz. Meslek önemli, lisede siz bu işi öğreneceksiniz ki daha sonra bir işin mühendisliğini yapabilin. Bir işin çıraklığını yapmadan ustalığını yapmak biraz zor bir şey. Bunu da biz sahada görüyoruz, özellikle elektrik mühendislerinde. İleride birer mesleğiniz olacak. Eğer bu meslekte başarılı olmak istiyorsanız, sürekli çalışmanız gerekiyor, kendinizi geliştirmeniz gerekiyor” diye konuştu.


Öte yandan, toplantıya Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Önder Artuk ve Okul Müdürü İbrahim Çakal’da katıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com