DOLAR 32,5906 0.29%
EURO 34,8062 0.09%
ALTIN 2.492,530,34
BITCOIN 20629483,52%
Uşak
17°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • EGEM TV
  • Gündem
  • Güncel
  • Uşak Valisi Funda KOCABIYIK, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile yazılı mesaj yayınladı

Uşak Valisi Funda KOCABIYIK, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile yazılı mesaj yayınladı

Uşak Valisi Funda KOCABIYIK, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

ABONE OL
Kasım 23, 2021 12:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir milletin bekası, geleceği ve kültürü; öğretmenlerinin marifetli elleri üstünde yükselir. Bu nedenledir ki milletler, varlıklarını öğretmenlerine borçludur. İnsanlığın tarih sahnesine çıktığı kadim zamanlardan bu yana tarihin fay hatlarında büyük işler başarmış insanların hayatlarına baktığımızda öğretmenlerin ne büyük bir vazife yüklendiklerini görürüz. Öğretmenler, yetiştirdikleri insanlar sayesinde tarihin akışını değiştirmiş ve insanlığa yön vermişlerdir.
 
Eğitim, içinde yaşadığımız çağda daha önce hiç olmadığı kadar önem kazanmış ve dünyanın en önemli gündemlerinden biri hâline gelmiştir. Bu açıdan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanının verildiği gün olan 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kutlanması çok büyük bir anlam ifade etmektedir. 
Öğretmenlik, “Oku!” ilahi emrinin gereğine koşan insanlığa en doğru ve mukaddes yolu gösterme vazifesini yüklenen peygamberlerin mirasıdır. Fedakârlığın zirve şahsiyetleri olan öğretmenlerimiz, çağlar boyunca insanlığın yürüdüğü mağara ve labirentleri ışıl ışıl aydınlatmışlar; ellerinde taşıdıkları ilim ve irfan meşalesiyle karanlıkları bir bir yok etmişlerdir. İnsanlık, varlığını ve tekâmülünü borçlu olduğu öğretmenlerinin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyecektir.
Bugün, öğretmenlerimizin yürüttükleri mukaddes vazifeye karşı duyduğumuz sonsuz şükran duygularımızı ifade etmek için bir fırsattır. Bizi yetiştiren ve bugünlere getiren öğretmenlerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep yanımızda hissetmenin verdiği güven duygusuyla geleceğe emin adımlarla yürürken onların üzerimizdeki emeğini hiçbir zaman unutmayacağız. 
Muhteşem bir sanat eseri misali nakış nakış işlediğimiz medeniyetimizi gelecek kuşaklara en güzel biçimiyle aktaracak olan öğretmenlerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gözlerini Türk milletinin aydınlık istikbalinden ayırmadan vazifelerini yaparken yüklendikleri muazzam sorumluluğun bilinç ve inancıyla bizi geleceğe taşıyacaklardır. 
Üstümüzdeki emeklerinin karşılığını hiçbir minnet ifadesiyle ödeyemeyeceğimiz öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarken Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete uğurladığımız bütün öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com