Yeraltı barajları hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Barış METİN en kısa zaman da Uşak ilinin de yeraltı barajlarını yapmaları gerektiğini vurgusunu da yaptı. Üstü açık barajlarda yaz aylarında ki buharlaşma sorunu sebebi ile su kaybının yaşanacağını ve bu yüzden yeraltı barajların daha fazla su depolanacağını belirtti. Dünyada ki su potansiyellerinin sıralamasını yapan bilim adamlarının araştırmalarıyla Türkiye su kıtlığı veya su stresi çeken bir ülke konumuna gelmiştir. Türkiye de ki suların%67’sini tarım da kullanıldığını ve vahşi sulama sebebiyle su kayıplarının çoğunluğunu bu şekilde yapıldığını anlattı. Suyu etkin ve yetkin kullanılmasının altını çizerek tarımcıların sulama konusun da bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.
MİNİK TEMALAR GELECEĞE HAZIRLANIYOR
Açıklamaların da ağaçların önemi bahseden Doç. Dr. Barış METİN: ‘Çok güçlü bir alan geliyor sivil toplum hareketi aslında daha çok eğitim hareketi diyebiliriz. Minik TEMA adı verilen İlkokul çağında ki çocukları geleceğe hazırlayarak şimdiden bilinçlendirilmesi sağlanılacak yani ağacı kesilmiş bir toplumda ya da ağacı kesilmek üzere olan bir alanda savunuculuk yapmaya bile gerek kalmayacak çünkü o ağacın ne demek olduğunu bilen onun yaşamında canlıların varlığını da ne derece emniyette olduğunu bilen bir nesil hedefliyoruz ki yani bu bizim açımızdan mutluluk verecektir.’ şeklinde konuştu.
GÜNDEM
22 gün önceGÜNDEM
10 gün önceGENEL
11 gün önceGÜNDEM
11 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGENEL
16 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.