Prof. Dr. Mehmet Karayaman’ın arşiv belgeleri ve döneme ilişkin başvuru kaynaklarını kullanarak hazırladığı “Uşak’ta Kuva-yı Milliye” eserinde ise Türk İstiklal Harbi sürecinde işgallere karşı verilen mücadelenin ve ortaya çıkan Kuvâ-yı Milliye hareketinin Uşak ili özelinde izleri sürülmekte ve bu davaya Uşak halkının yaptığı katkılar ortaya koyuldu. Beş ana bölümden oluşan eserin, Türk İstiklal Harbi sürecinde yaşanan sıkıntıların ve verilen mücadelenin genç nesillere aktarılmasında ve onlara Kuvâ-yı Milliye ruhunun aşılanmasında katkı sağlayacağı değerlendirildi.
Prof. Dr. Mustafa Ergün’ün kaleme aldığı “Atatürk Devri Türk Eğitimi” kitabında, Atatürk dönemine ilişkin olarak yeni Türk eğitim ve kültürünün inkılaplar yoluyla kurulmasına toplu bir bakış ortaya konuluyor. Cumhuriyet eğitimi alanında yapılan çalışmalara yeni bir katkı sağlayacağı düşünülen eserin ayrıca Atatürk inkılaplarının anlaşılmasını kolaylaştıracağı hedefleniyor.
GÜNDEM
27 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGENEL
16 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGÜNDEM
21 gün önceGÜNDEM
21 gün önceGÜNDEM
21 gün önceGENEL
21 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.